Therapiepraktijk van rups naar vlinder, Hulp aan mensen met een eetstoornis, verslaving en hun naasten

Therapie/coaching 

Wil jij ook een leven waarin:

  • Je kunt genieten van de geneugten van het leven zonder dat je jezelf erin verliest
  • Je lijf een deel van jezelf is waar je dankbaar voor bent en er mag zijn. 
  • Je hoofd niet meer de scepter zwaait maar je steeds beter weet wat je echt nodig hebt omdat je dat kunt voelen. Intu├»tief leven, noem je dat
  • Er geen taboe of schaamte meer is over wat je doet in je leven


Dat kan!

Als transformatie therapeut en ervaringsprofessional kan ik je begeleiden op emotioneel, spiritueel en psychisch vlak. De kracht zit hem in deze combinatie. Een verslaving, eetstoornis is namelijk een symptoom en niet het onderliggende probleem. Door de focus te leggen op het helen van hetgeen eronder ligt zul je merken dat je jezelf beter leert kennen, meer van jezelf gaat houden en daardoor beter voor jezelf gaat zorgen. Dat betekent dus ook dat je andere keuzes gaat maken in je leven

Therapiepraktijk van rups naar vlinder, hulp aan mensen met een eetstoornis, verslaving en hun naasten

 Hulp aan partner, familie of gezin

Wanneer iemand lijdt aan de ziekte verslaving of een eetstoornis dan lijden er, vaak onbedoeld, heel veel mensen in hun omgeving mee. Goede begeleiding voor familie en/of gezin kan ervoor zorgen dat deze niet uit elkaar valt en de gezins/familieleden juist steun bij elkaar kunnen vinden. Denk aan relatietherapie, maar ook begeleiding van vader en moeder die hun kind zien lijden en het daar erg moeilijk mee hebben. Neem eens contact op, ik luister graag naar je verhaal. 

Laat mij je helpen je verslaving of eetstoornis de baas te worden

Vervolg therapie

Wanneer je al een hulp traject achter de rug hebt kun je soms het idee hebben dat je het nu allemaal zelf moet kunnen. Maar ook na een hulptraject van psycholoog, psychiater, kliniek of operatie kun je behoefte hebben aan extra steun en begeleiding. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Laten we het samen doen. Laat mij je klankbord zijn, een steuntje in de rug, een vertrouwenspersoon waar je alles waar je in je "nieuwe"leven tegenaan loopt mee kunt bespreken.

Therapiepraktijk van rups naar vlinder, hulp bij mensen met een verslaving, eetstoornis en hun naasten

Hulp bij het twaalf stappen programma

Wanneer je in herstel gaat van een verslaving kun je ervoor kiezen om het twaalfstappen programma van Minesota te doorlopen. Dit doe je vaak met een sponsor. Misschien vind je de vragen die er gesteld worden lastig en maakt het een hoop emoties bij je los. Of kies je liever voor een professionele sponsor die je met meer kennis kan begeleiden.  Wat extra hulp kan dan erg prettig zijn. Ik heb zelf de stappen doorlopen en weet wat er op je pad kan komen. Laat mij je helpen. Samen komen we er wel uit. 

Hulp aan mensen met een verslaving, eetstoornis en hun naastenCursus: Als eten je vriend en vijand is.

Is eten voor jou ook een dagelijkse strijd en wil je dat heel graag veranderen, maar weet je niet goed hoe. In deze (spirituele) cursus gaan we in 8 dagen verspreid over meerdere maanden ontdekken wie jij bent. Waarom je bepaalde keuzes maakt in je leven en hoe je dit kan veranderen. Door het stellen van haalbare doelen gaan we aan de slag om veranderingen aan te brengen op bijvoorbeeld het gebied van gewicht, lichaamsbeweging, lichaamsacceptatie en gedragingen. Dit alles doen we met een kleine groep mensen zodat je elkaar steun en inzichten kunt geven Daarnaast kun je ook buiten de trainingsdagen om hulp aan elkaar vragen.  

Als transformatie therapeut kan ik je begeleiden op emotioneel, spiritueel en psychisch vlak. De kracht zit hem in deze combinatie. Een eetprobleem is namelijk een symptoom en niet het onderliggende probleem. Door de focus te leggen op het helen van hetgeen eronder ligt zul je merken dat je jezelf beter leert kennen, meer van jezelf gaat houden en daardoor beter voor jezelf gaat zorgen. Dat betekent dus ook dat je andere keuzes gaat maken met eten.