Therapiepraktijk van rups naar vlinder, Hulp aan mensen met een eetstoornis, verslaving en hun naasten

Hulp bij eetstoornis (emotie-eten) of verslaving

Wil jij ook een leven waarin:

  • Je kunt genieten van de geneugten van het leven zonder dat je jezelf erin verliest
  • Je lijf een deel van jezelf is waar je dankbaar voor bent en er mag zijn. 
  • Je hoofd niet meer de scepter zwaait maar je steeds beter weet wat je echt nodig hebt omdat je dat kunt voelen. Intuïtief leven, noem je dat
  • Er geen taboe of schaamte meer is over wat je doet in je leven


Dat kan!

Als transformatie therapeut psychotherapeut en ervaringsprofessional kan ik je begeleiden op emotioneel, spiritueel en psychisch vlak. De kracht zit hem in deze combinatie. Een verslaving, eetstoornis is namelijk een symptoom en niet het onderliggende probleem. Door de focus te leggen op het helen van hetgeen eronder ligt zul je merken dat je jezelf beter leert kennen, meer van jezelf gaat houden en daardoor beter voor jezelf gaat zorgen. Dat betekent dus ook dat je andere keuzes gaat maken in je leven

Therapiepraktijk van rups naar vlinder, hulp aan mensen met een eetstoornis, verslaving en hun naasten

Transformatie begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling

Je ziel heeft maar 1 doel in het leven. Zichzelf naar een hoger plan tillen en bewustwording creëren. Dit gaat vaak niet zonder slag of stoot. Regelmatig komt daar een hoop persoonlijk leed bij kijken. 

Een transformatieproces is het proces wat volgt na een heftige gebeurtenis;  Iemand wordt ziek, gaat scheiden, een partner/kind of andere dierbare overlijdt, je komt in een burn-out of er is een andere vorm van persoonlijk lijden. Hierna merk je vaak dat het leven wat je tot nu toe leidt je niet meer past. Je wil het graag anders. 

Hoe je het precies wil en hoe je dat kan aanpakken is vaak een lastige weg. Het kan erg fijn zijn daar wat hulp bij te krijgen.  Als transformatietherapeut weet ik als geen ander wat een transformatie proces bij je teweeg brengt. Laat mijn kennis en ervaring jou helpen. 
Doormiddel van systeemopstellingen, systemisch coachen, emotioneel lichaamswerk en mooie visualisaties en meditaties gaan we samen op zoek naar de nieuwe jij. 

Wees welkom

Laat mij je helpen je verslaving of eetstoornis de baas te worden

Vervolg therapie

Wanneer je al een hulp traject achter de rug hebt kun je soms het idee hebben dat je het nu allemaal zelf moet kunnen. Maar ook na een hulptraject van psycholoog, psychiater, kliniek of operatie kun je behoefte hebben aan extra steun en begeleiding. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Laten we het samen doen. Laat mij je klankbord zijn, een steuntje in de rug, een vertrouwenspersoon waar je alles waar je in je "nieuwe"leven tegenaan loopt mee kunt bespreken.

Therapiepraktijk van rups naar vlinder, hulp bij mensen met een verslaving, eetstoornis en hun naasten

EMDR trauma therapie

Wanneer je in je leven iets meemaakt, klein of groot, hebben je hersenen de tijd nodig dit te verwerken. Door voldoende slaap en het doorlopen van de bijpassende emoties vindt er verwerking plaats en raakt de gebeurtenis op de achtergrond. 

Echter kan het ook zo zijn dat er door dit gebeuren een trauma ontstaat. Een trauma is een gebeurtenis die niet op de juiste manier verwerkt kon worden waardoor je er steeds weer mee geconfronteerd wordt. 

Dat confronteren gebeurt door triggers. Stel je hebt een ongeluk meegemaakt en wanneer je een ambulance ziet wil je het liefst huilend in een hoekje gaan zitten. 
Zo kan een gebeurtenis een hele lange nare nasleep krijgen. 

Een trauma is voor iedereen anders. De grootte van de gebeurtenis hoeft helemaal geen invloed te hebben. Wat de een makkelijk verwerkt is voor de ander een enorme lijdensweg. Het gaat er dus om dat je jezelf hierin serieus neemt. 

Sinds een aantal jaren is er een beproefde manier om trauma een rustplaats te geven namelijk:  EMDR.

Met EMDR maak je doormiddel van therapiesessies gecombineerd met oogbewegingen een connectie tussen de linker en rechter hersenhelft waardoor het trauma geen trauma meer hoeft te zijn. 

Vanaf nu is het mogelijk om bij therapiepraktijk van Rups naar Vlinder een afspraak te maken om te kijken of jouw klachten mogelijk te behandelen zijn door middel van EMDR. 


Hulp aan mensen met een verslaving, eetstoornis en hun naasten

Hulp aan partner, familie of gezin

Wanneer iemand lijdt aan de ziekte verslaving of een eetstoornis dan lijden er, vaak onbedoeld, heel veel mensen in hun omgeving mee. 
Goede begeleiding voor familie en/of gezin kan ervoor zorgen dat deze niet uit elkaar valt en de gezins/familieleden juist steun bij elkaar kunnen vinden. 
Denk aan relatietherapie, maar ook begeleiding van vader en moeder die hun kind zien lijden en het daar erg moeilijk mee hebben. 
Neem eens contact op, ik luister graag naar je verhaal.